EPIMELITIRIO 1502X1121 1
Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ
IMG 20210726 212153 Αντίγραφο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ [09/10/2008]

Το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες από το Ευρωεπιμελητήριο οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες κάτι που αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης όπως οι: Jose Manuel Barroso πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,Hans Gert Pottering, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Herve Novelli, υπουργός της Γαλλίας για το Εμπόριο, τη Βιοτεχνία, τις ΜΜΕ, τις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό, Pierre Simon, πρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου, Arlene McCarthy, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, πρόεδρος της Επιτροπής για τη Ενιαία Αγορά και την Προστασία του Καταναλωτή, Charlie McCreevy, επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Ενιαίας Αγοράς και των υπηρεσιών, Guido Sacconi, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής για τη Κλιματική Αλλαγή, Andris Piebalgs, επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα ενέργειας, Gunter Verheugen, αντιπρόεδρος της Ε.Ε για θέματα Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Angelika Niebler, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής για τη Βιομηχανία, την Έρευνα και την Ενέργεια.

Να σημειωθεί στο πολύ σημαντικό διήμερο θα συμμετέχουν πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλες τις περιφέρειες της Ενωμένης Ευρώπης, και σε αντιστοιχία με τον αριθμό των Ευρωβουλευτών που έχει κάθε χώρα. Τα Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής. 

Οι εργασίες του διημέρου έχουν χωριστεί σε τρεις συνεδριάσεις, αρχίζοντας από την εναρκτήρια πανηγυρική συνεδρίαση , ενώ σε κάθε ενότητα θα υπάρχει  κατάθεση θέσεων και προτάσεων των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων.

Οι ενότητες που θα συζητηθούν θα αφορούν στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών εντός και εκτός Ε.Ε., την αντιμετώπιση των ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων, τα κύρια εμπόδια στη ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων.

Τα συμπεράσματα του διημέρου αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια δύσκολη εποχή για την παγκόσμια οικονομία και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας είναι στην κατεύθυνση της ανάδειξης και δρομολόγησης λύσεων για ένα ισορροπημένο και υγειές επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ευρώπη .

 

                                                                                                                             AΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ    

Προηγούμενο ΜΗΝΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter